woensdag 17 juli 2019

Dag 4 - Istanbul

Een van de dingen waaraan je kunt merken dat je echt in de vakantiestemming bent is dat je soms echt even moet nadenken welke dag het is. En tot mijn grote schrik blijkt het al woensdagavond te zijn.

Gisteravond zijn we met tram en bus nog over de beroemde Galatabrug naar Ortakoy geweest. Een busrit van een uur. Het is dan wel bijna gratis, maar daarvoor neem je de file maar voor lief. Die duurt hier volgens mij 24 uur.
In Ortakoy wilde Fatma graag Kumpir eten. Een gerecht waarin een reuzenaardappel wordt gepoft, doorgesneden, de binnenkant wordt geprakt en vervolgens vullen ze de aardappel met alles wat je maar wilt. Afmaken met een sausje en eet smakelijk. Er staan 20 kraampjes naast elkaar en de verkopers krijgen betaald per verkochte aardappel, want ze sleuren je nog net niet naar binnen.
Over de Kumpir: Ach... Ik ben er niet zo gek op, maar de overgrote massa dus wel hier.

Het was echt gezellig overigens. Echt heel veel mensen op straat, muziek en vermaak. En natuurlijk de kraampjes met koopwaar.

Vanmorgen ontbeten op het dakterras van het hotel. Met een echt Turks ontbijtbuffet. Heerlijk. Ik had mee voorgenomen om daar rustig de tijd voor de gaan nemen. Lekker eten en intussen genieten van het uitzicht. Helaas had de nacht voor Mert wat te kort geduurd. Hij zat slapend aan tafel. Niet in staat om te genieten. Ondanks de worstjes en friet. Nou ja, zijn probleem toch. Niet het mijne.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...