donderdag 10 augustus 2023

Dag 12 - installatie


Om een uur of tien was het nog 30 graden

Nadat we rond acht uur arriveerden wachtte er nog wel een k*t klusje. Het appartement was nog niet eerder gebruikt dus het moest uit de winterslaap en worden ontdaan van stof, vuil en andere ongerechtigheden. En geloof me dat kostte heel wat liters water en schoonmaakmiddel. Met name de balkons bevatten centimeters vuil.  We konden eten bij familie die een verdieping hoger zetelt en daarna dus even aanpoten. 

En toen naar bed. Maar niet nadat het zwembad op de foto werd gezet. Je kunt het namelijk slecht treffen. Eens in de zoveel tijd pompen ze het helemaal leeg, maken het schoon en vullen het weer. Van duurzamere en technisch geavanceerdere oplossingen hebben ze vast wel gehoord maar nog niet ingezet. Deze manier kost een dag of vier… Dus bij pech heb je geen zwembad. 

Onze site is een complexje met drie flats in een U en daar tussenin een zwembad. Slechts te gebruiken door de bewoners ban Yapitas-2 zoals onze site heet. Met ligstoelen, douches en badman voor het ordentelijke verloop. 

De volgende dag dus meteen lekker zwemmen, verder installeren en later in de middag het onvermijdelijke bezoek aan Forum. Een mall-achtige winkelverzameling die je inmiddels in alle grote Europese steden vindt. We moesten telefoonkaartjes hebben. We hebben allemaal een Turks nummer met een bak data gigabytes. 

Natuurlijk weer eten op de fastfoodverdieping waar alle snelle tenten die je maar kunt bedenken zijn gegroepeerd. Kon je hier vier jaar geleden nog voor een euro of twee een compleet menu eten nu is dat niet meer het geval. Een euro of  vijf. Nog niet echt veel maar het gevoel van gratis eten is weg. 

Wordt maar weer vervolgd. We blijven hier nog wel even.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...