donderdag 24 juli 2014

Nederland

Wat een mooie en vooral waardige manier om de slachtoffers hier in Nederland te ontvangen en te vervoeren naar de identificatieplaats in Hilversum. Wat een diep respect dwong dat af. De cleane en eerbiedwaardige manier zoals die kisten uit het vliegtuig werden getild en naar de rouwauto werden gebracht. Geen slordigheden, geen gehaast en zonder dat het militaristisch werd toch met militaire precisie uitgevoerd. Zoals we dat kennen van de begrafenissen van prins Claus, prinses Juliana en Bernhard.

Wat een verschil met die ongure rotkoppen op de rampplek. Die rebellen met hun kalashnikovs of hoe die klotewapens ook heten. Hoe wil je als afscheidingsbeweging na deze vertoning ooit nog serieus worden genomen door de internationale gemeenschap. Rauw tuig is het. 

Wat ben ik elke keer weer blij om in Nederland te wonen en om Nederlander te zijn. Vooral bij dit soort gebeurtenissen.  En, ik heb niet op hem gestemd, maar Rutte doet het prima in mijn ogen. Net als Timmermans. En vooruit: de Koning groeit ook. Hij deed wat hij moest doen, zei wat hij moest zeggen en gedroeg zich als een Koning waardig. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...