zondag 6 juli 2014

En dan dit...

Vlak na Rotterdam staan er twee gele motoragenten op een afrit en die gebaren ons te volgen. "Shit" denk je dan: "Alles in orde? Papieren? Verlichting? Verzekering?" 

Het bleek te gaan om een caravancontrole. Een stuk of twintig lotgenoten stonden bijeengedreven op een parkeerplaats en als eerste moesten we de weegbrug op. Berucht. En ik kneep hem behoorlijk. Want altijd neem je teveel me. En mijn caravan mag niet zo heel veel aan boord hebben aangezien het ding al behoorlijk zwaar is van zichzelf.

Gelukkig bleken we zowaar nog vijftig kilootjes over te hebben. En ook de papieren waren in orde en de lampjes en de rest. Alleen de rechterbuitenspiegel moest even door de ook aanwezige wegenwacht worden aangepast. Een bevestigingsnokje was defect. Gratis en voor niks.

En toen mochten we na een welgemeend "fijne vakantie verder" weer verder reizen.

Toch typerend hoe de kinderen reageren op iets dergelijks. Mert een beetje angstig, teruggetrokken, Anouk interesseert het helemaal geen ene moer, komt de auto niet eens uit, en Ebru staat er met de neus bovenop en wil alles weten. Wat dat betreft lijkt ze op mij.

En het regende ook nog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...