woensdag 23 juli 2014

Dag van rouw

Ook hier staan we vandaag stil bij de dag van rouw ter nagedachtenis aan de slachtoffers van vlucht MH17.

Op de camping merken we er nog niet zoveel van. Het is mooi weer en velen vertoeven op het strand of zwembad. Voor ons geldt dat een uitstapje niet doorgaat aangezien we om 1600 uur twee minuten stilte in acht willen nemen. 

Natuurlijk is dit een woensdag als alle andere woensdagen. Behalve dan dat het vakantie is. Je maakt je druk om de dingen van alledag. De kinderen die elkaar in de haren vliegen om een onbenulligheid, een wespensteek in mijn arm, de shampoo die op is, een kledder witte bonen in de voortent op het grondzeil waarvoor niemand de moeite neemt om het even op te ruimen, het dagelijkse 'wat eten we vanavond' en ga zo maar door. 

Toch is het nodig om dit alles voor minimaal twee minuten even te parkeren. En ik hoop dat de rest van Nederland dat ook zal doen. Als ik alle posts op de social media bezie, dan denk ik dat dat wel goed zal komen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...