zaterdag 11 april 2015

Simpel

Ebru heeft zoals velen van haar leeftijdsgenoten een smartphone. Onderzoek heeft uitgewezen dat 85% van de groep-achtleerlingen in Nederland beschikt over een dergelijk apparaat.

Ze gebruikt hem voor groepsapps en spelletjes. Bellen doet ze gelukkig niet zoveel. Uiteraard heeft ze een iPhone... Met een tot voor kort prepaid kaartje. Zo een van vooral goedkoop. Je betaalt tien euro en je krijgt 20 euro beltegoed. En die twintig euro verdampte meestal zonder dat ze aan kon geven hoe dat kwam.

Tijd voor een Sim-only abonnementje. Even googelen en we vonden precies iets passend. Voor een luttel bedrag per maand 240 minuten bellen en onbeperkt SMS. En geen internet. Want dat laatste vreet beltegoed. Appjes... Dat doet ze maar thuis op WiFi.

De provider heet Simpel. En die naam doen ze geen eer aan. Want je moet nogal wat stappen doorlopen om het kaartje te bestellen, te ontvangen en daarna te activeren. Alles werkt via email en internet. Gelukkig is het gelukt en zit ze voor de komende twee jaar gebakken. Want dat natuurlijk weer wel: goedkoop, maar wel een contract voor twee jaar. Maar dat zien we dan wel weer.

Met een simpel uitdrukkaartje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...