zaterdag 11 april 2015

Slurp

Van 1967 tot 1975 bezocht ik de basisschool. Dat heet: van 1967 tot 1969 de kleuterschool. En in 1969 begon het echt in de eerste klas van de lagere school.

Wij begonnen om half negen en gingen door tot kwart voor twaalf. En daarna van kwart voor een tot drie uur. In de ochtend hadden we speelkwartier. Dat heet nu pauze. En in de vijf minuten daaraan voorafgaand mogen de leerlingen wat eten en drinken. Hetgeen ze zelf mee moeten nemen. Dat was vroeger ook zo denk ik. Maar er staat me niks bij van drinkbekers of fruit of een boterham. Als we dorst hadden lurkten we aan de kraan in het toilet. Dezelfde kraan waar alle jongens aan lurkten. En tussen de middag kreeg je van je moeder een boterham.

Nu moeten de kindertjes iets mee voor het speelkwartier. Het liefst fruit natuurlijk. Een appel of mandarijn dan wel banaan. Maar die van mij willen dat niet. Ze willen wel fruit, maar dan geschild op een bordje met een vorkje en een servetje. En niet uit de tas. Nee, ze willen een koekje mee. En in de supermarkt zijn er hele schappen vol koekjes voor dit soorrt kinderen. Mr Bean koekjes hebben ze het liefst. Een paar jaar terug Dora-koekjes en je hebt ook Spongebob-koekjes. Allemaal per twee verpakt. Verder heb je de gezondere Sultana's. Maar die hebben ze liever niet. Teveel vitamines denk ik. En de aloude Liga. Of de gezondere variant: Evergreen. Maar ook dit hebben ze liever niet. Het moeten Mr-Bean-koekjes zijn. Ik heb ook nog wel eens Snelle Jelles geprobeerd, maar dit ook liever niet.

Nou ja vooruit maar. En dan het drinken. Lurken aan de waterkraan is niet 2015. Het moeten pakjes zijn. Pakjes met ranja of andere drankjes die pretenderen boordevol vitamine-C te zitten. Of chocolademelk liever nog. Maar dan wel de echte. Van Nutricia. Ook de duurste natuurlijk.

En nu is er Slurp. Een Jumbo-namaak voor een duurder A-merk. Wie bedenkt de naam Slurp? Zou je daar een hoog diploma voor nodig hebben?
Het werkt. Want ze willen het graag mee. En helpen zodoende om de afvalberg kunststof in ieder geval op peil te houden. En er zit wel 5% zwarte bessen in en ook maar liefst 5% appels. Tsjonge...

Vier Slurps voor 1,19 euro Dertig cents per Slurp

En blijf vooral van mijn Slurp af...
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...