zondag 5 april 2015

Het Hoogspel te Delden

Een uitspanning van vroeger. Op het landgoed Twickel. Niet zo heel vroeger, want in 1890 werd de eerste steen gelegd. Met een echte speeltuin zoals een speeltuin hoort te zijn. En met een restaurant  zoals een uitspanning met restaurant in Delden  moet zijn. Met obers in het zwart en juffrouwen in het wit. Die je zeggen waar je mag zitten. Die je naam keurig op een lijst hebben staan omdat je hebt gereserveerd. En die lange tafels hebben gedekt met allerhande paaslekkernijen. Zoals paaslekkernijen in Delden horen te zijn. Met soep, met broodjes in soorten, met beleg, met worstjes en ei, met zoetigheden en met koffie en thee. Oh ja, en melk en karnemelk. En jus d'orange natuurlijk. Voor een drankje met wat pit diende extra betaald te worden. En begrijp me goed: er is niks mis met dit alles. We hebben prima gegeten.

In het halletje stond een melkbus voor de paraplu's, er hing een geborduurd alfabet, een Twents stiepelteken, een Markelose stoel en alles gelambriseerd met eerlijk eikenhout.

De pinautomaat was wel modern. En die deed het ook goed. Uiteraard.  Pasen is big bussines in 2015. Ook in Delden.

Het summum echter vond ik de klompjes aan de muur bij de ingang. Die wil ik u niet onthouden.

Zo hoort het...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...