maandag 20 april 2015

Eindtoets groep 8

Morgen is het zover. De eindtoets gaat beginnen. Ebru zit in groep 8 en moet er aan geloven. De komende drie dagen is het toetsen geblazen. Niet dat het nog wat uitmaakt, want het schooladvies is binnen. En de aanmeldingen zijn de deur uit. Ebru heeft een keurig HAVO-advies, is aangemeld op de school van onze keus en de eindtoets doet hier niks aan af. De toets is bedoeld om ouders en leerlingen inzicht te geven over de opbrengst van het onderwijs van de afgelopen acht jaar. En dat vind de inspectie ook interessant natuurlijk. Nu kun je immers scholen vergelijken. Alhoewel hier nog wel wat op valt af te dingen... Maar die discussie ga ik hier niet aan.

Toch brengt het fenomeen eindtoets wel een zekere spanning met zich mee natuurlijk. Kinderen voelen wel degelijk dat ze iets moeten laten zien. Al is het alleen maar om het basisschooladvies te rechtvaardigen.

Ebru maakt zich niet echt zorgen. Wel een beetje voor rekenen. Want dat is haar angeltje. En dat heeft ze van mij. Maar we zullen zien wat er uit gaat komen.

En dan heeft ze nog het praktisch verkeersexamen. En dan nog de musical met alles er op en er aan. En dan nog op werkweek naar Vlieland...

Groep 8. De mooiste maanden komen er aan.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...