zaterdag 21 april 2012

Catshuisoverleg mislukt.

Eindelijk is er weer eens leven in de brouwerij aan het politieke front. Geert Wilders heeft de stekker uit het Catshuisoverleg getrokken.
Vreemd is dat toch met die man. Gepositioneerd als zijnde rechts in het politieke landschap breekt hij op koopkracht voor de gewone man. Dat is dan weer links. En het moet gezegd: ik denk dat het een slimme zet van hem is. Hij wil ook niet meer meedenken, beschouwt zich niet meer als gedoogpartner van de coalitie en heeft dus de handen volledig vrij richting nieuwe verkiezingen. De eerste oorlogsretoriek is al te horen geweest.

En nu? Rutte wil met de Tweede Kamer gaan praten. Om op onderdelen wisselende meerderheden te zoeken voor een bezuinigingspakket. Reken maar niet dat Geert daarin meegaat. Noch Roemer en ik hoop ook Samsom niet. Tenzij er uitruilen plaats gaan vinden. Jullie de hypotheekrenteaftrek, wij de WW-hervorming. Dergelijke koehandel kan naar mijn idee helemaal niet. Je krijgt dan een nieuw Catshuisoverleg. Nu met vijf of zes partijen. Ik geloof er niks van. Partijen gaan zich niet committeren aan maatregelen waar ze al heel snel verantwoording over af moeten gaan leggen door middel van verkiezingen.

Het is hopeloos. Maar het is niet anders. Verkiezingen en dan opnieuw onderhandelen over hervormingen.En daar moet Brussel dan maar genoegen mee nemen.

Een lichtpuntje is dat de geplande bezuiniging op Passend Onderwijs nog door de Eerste Kamer moet. Misschien wordt ook dit controversieel verklaard.

Hoop doet leven.


1 opmerking:

  1. Lol eigenlijk is wilders ook heel links. Hij wordt alleen in rechts geduwt door zijn integratie punten.

    BeantwoordenVerwijderen

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...