zondag 22 april 2012

Omadag 2012

Vanmorgen reden we naar het Friese Bakkeveen. Een dorpje onder de rook van Drachten. In Drachten woont familie en die waren dit jaar aan de beurt om de jaarlijkse omadag te organiseren ter nagedachtenis aan haar verjaardag op 20 april. In 1998 is zij overleden en sinds 1980 vieren we dit jaarlijkse festijn wisselend bij een van haar vijf kinderen.

Van die vijf zijn er inmiddels twee overleden en een derde is helaas met de familie gebrouilleerd. Ook Sjoerd heeft deze dag 12 keer mee mogen maken. De dertiende keer was hij in het WKZ aan het chemokuren en de veertiende keer heeft hij het door een gaatje in de hemel mogen aanschouwen. Denk ik...

Naast verlies telt de familie ook aanwinsten. Ook vandaag weer drie nieuwelingen in de vorm van serieuze vriendjes van Lotte en Marielle en de vriendin van Dennis.
Naar het zich laat aanzien zal deze aanwas zich nog wel enige jaren voortzetten...

Natuurlijk maakten we de afspraak om elkaar volgend jaar rond 20 april  weer in Twente te treffen.

Het was een gezellige dag, lekker even bijgepraat met een aantal mensen. Voor de kinderen was er een eldorado aan speelruimtes binnen en buiten. Helaas was het weer zwaar onder de maat. Maar dat mocht de pret niet drukken. Om een uurtje of acht waren we weer thuis. En morgen gewoon weer naar school. Alle vijf.

Flipjes Pretparadijs. Het decor van omadag 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...