donderdag 16 augustus 2018

Het zal ook eens niet...

We hadden het natuurlijk wel een beetje na kunnen gaan na de enorme oorontsteking van Mert vorig jaar in Turkije. Een paar dagen geleden begon hij al een beetje te klagen over pijn bij het slikken en we zagen dat als hij wilde liggen dat hij dan snel weer rechtop ging zitten. Voortekenen die hij niet wilde en wij natuurlijk ook niet, maar die je niet kunt negeren. Gisteren de eerste kleine huilbui en toen toch maar weer een dokter opgezocht. En die was eigenlijk onder handbereik op een naburige camping zo vertelde de alleraardigste receptiemedewerkster ons desgevraagd.

Twee kilometer verder op, ‘go right at the roundabout sir and then after a few kilomters on your right hand’. Camping Park Umag, een nog grotere en luxere camping dan deze, Kroatie kent geen kleine campings volgens mij, lag inderdaad om de hoek. Een alleraardigste recptiemedewerker liep met ons mee naar de huisartsenpost die inderdaad een eigen spreekkamer had op deze camping. Wachtkamer vol met vrouwen en kinderen. De kinderen kampten allemaal met oorontsteking, en bij de vrouwen weet je het nooit. Twee deuren. Een voor de ‘nurse’ die ook voor de bonnetjes was en de andere voor herr Doktor. Pasje afgeven, natuurijk een verlopen zorgpas zodat dit even cash moest worden afgehandeld volgens de nurse. Ook goed als hij maar antibiotica kreeg.

Mert heeft een zeer hoge pijngrens. Gelukkig maar, want we moesten een uur in die wachtkamer wachten. Ik ben met Ebru maar even een ijsje gaan scoren. Geen schepijs want het water was eraf op de camping.... Dat is natuurlijk rampzalig voor zo’n mega-camping... Al die droogstaande toiletten....

Na een uurtje mochten we naar binnen bij een echte local Doktor. Hij was zeker twintig jaar jonger dan ik en volgens mij was het een boerenzoon uit de buurt die door heeft mogen leren. Reuze aardig dat wel. Mert werd beschenen in zijn oor, bekeken in zijn keel en moest AAA zeggen en de dokter zei: ”Not so bad. I give you spray for the nose en drips for the ears. Three times a day and you may swim if you want, but not dive. And only in the sea, not in the pool. Pools are bad for your ears”

Even 300 kuna’s aan de nurse geven, toch weer 41 hele euro’s voor een consultje, snel verdiend toch.
Daarna in Novigrad naar de Farmacie en weer 100 kuna’s dokken, 13,60 euro.

En toen was het al weer twee uur, dus snel naar de camping. Zwemmen en beseffen dat heel langzaam, maar o zo zeker, het einde van de vakantie in zicht komt. Morgen de laatste echte dag. Zaterdag wordt zo’n dag van alles opruimen en inpakken.

En Mert... gaat van paracetamol naar paracetamol. In de tussenliggende tijd heeft hij praatjes voor tien, en ik hoop dat we er op tijd bij zijn geweest. Want een echte oorontsteking doet wel zo verschrikkelijk pijn. En dat met de terugreis van twee dagen voor de boeg.... We zullen zien hoe de zaken gaan lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...