donderdag 9 augustus 2018

Camping Mareda

Zoals gezegd hou ik van kleinschalige campings. Dit is wat anders. Wel een ANWB-camping. Dat dan weer wel, zodat er toch een zekere garantie wat betreft de kwaliteit  is. Maar van kleinschaligheid kun je niet spreken op een camping met 1150 plaatsen.

Eerst een slagboom met een vent in een hokje. Dan opstellen in een rij. Dan inschrijven bij de receptie. En dan krijg je een ingestudeerde riedel in het Engels wat er allemaal kan en waar je een plekje mag uitzoeken. ‘In the green premium area.’ Als we gesetteld waren konden we terugkomen om het nummer door te geven en onze al ingenomen paspoorten terug te krijgen. Welk een voortvarendheid. We zouden dan tevens de douchepassen in ontvangst kunnen nemen.

De Premium plekken zijn plaatsen van 10x10 meter door middel van een heggetje afgescheiden van je buren. Geen gras maar grind met een verdwaalde grasspriet ertussen die zich aan de droogte heeft wten te ontworstelen. Een eigen waterkraan en afvoer complementeren het geheel.
Op zich keurig conform de verwachtingen. En er staan ook bomen zodat je ook nog een beetje schaduw hebt. En die is wel nodig, want het is hier snikheet. En alles op looopafstand van de zee en het zwembad. Keurige sanitaire voorzieningen en eigenlijk niks te klagen dus. En dat doen we dan ook niet, want klagen over de hitte is natuurlijk ridicuul. Dan hadden we maar naar Lapland of Drente moeten gaan.

Vermaak is er ook. Bij het zwembad, een mooi bad met zeewater, zijn voorzieningen zoals een bar en wat andere toestanden. ‘s Avonds is er voor de jeugd een en ander te doen en ‘s morgens is er een workout. Een zeer snelle slanke animeerdame laat vele badgasten hupsen en spingen in het zwembad.  Ik heb er met verwondering naar zitten kijken. Dikke dames en dito heren die precies doen wat ze in haar headsetje roept en voordoet. Het hele bad vol.

De zee is zoals de zee moet zijn. Blauw, oneindig en genadeloos beschenen door de Kroatische zon. Heel erg helder water, zodat veel kinderen zich vermaken met een schepnetje op zoek naar visjes en krabbetjes die er volop rondzwemmen. Een strand is er niet. Wel wat platte rotsen en een betonplaat waar strandstoelen staan. Bij het zwembad gelukkig wel een keurig terrras.

En als je het te warm krijgt in je ligstoel dan neem je een duik in het zwembad, als er geen dansende massa bezig is tenminste, of je trekt je waterschoenen aan en gaat lekker de zee in. Het zeewater is een stuk koeler dan vorig jaar in Turkije. Daar had ik het gevoel dat je in bad stapte soms. En het water is hier schoner.

Wel is het warm. Erg warm. En vochtig. Zelfs de badhanddoeken drogen nauwelijks in de zon en ‘s avonds beslaat de campingtafel van het vocht. ‘s Nachts koelt het wel lekker af, zodat de frisse lucht heerlijk de caravan in stroomt.

Tot zover maar weer even

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...