dinsdag 6 maart 2012

Voor niets? Of gaan we naar Het Binnenhof...

Eigenlijk weet je het al wel natuurlijk. De bezuiniging van 300 miljoen op Passend Onderwijs staat al ingeboekt en is vorig jaar zelfs vertraagd. De afgelopen maanden hebben de bonden en alle belangenverenigingen hun uiterste best gedaan om achter de schermen te proberen om de bezuiniging van tafel te krijgen.

Dat is niet gelukt... En dus kwamen we vandaag massaal in actie. Vanmorgen om negen uur stapten we in de bus en reden naar de Amsterdam Arena. En het moet gezegd... Die Arena zat vol... En dat maakte indruk. Ik heb meer gestaakt. En vaker actie gevoerd, maar zo'n grote actie als die van vandaag had ik nog niet eerder gezien. Helaas jaste de Tweede Kamer het wetsvoorstel er doorheen terwijl wij eenvoudig klootjesvolk de illusie hadden dat de politiek hier toch niet omheen zou kunnen. De grootste onderwijsactie ooit. Dat is toch niet niks.
Wrang om bij thuiskomst met je neus op de feiten te worden gedrukt. Wrang en boosmakend.

En ik vind het ook echt van de zotte dat nieuw beleid, en dat is Passend Onderwijs, meteen een bezuiniging voor de knopen krijgt van 300 miljoen. En tegelijkertijd een bijna even groot bedrag wordt ingezet aan prestatiebeloning waar bijna niemand op zit te wachten. Althans niet tegelijk met een bezuiniging van een dergelijke omvang.  Naast het vergroten van werkdruk, het vergroten van klassen, het opzadelen van scholen met leerlingen die daar voor een deel helemaal niet tot hun recht kunnen komen, het opzadelen van leerkrachten met heel speciale zorgleerlingen die daar als professional op dit moment helemaal niet voor toegerust zijn, wordt er tegelijkertijd met een botte bijl een enorm stuk expertise vernietigd.

Gooi maar weg die deskundigheid. Zet maar aan de straat. Negenduizend mensen die hun stinkende best hebben gedaan om voor al die kinderen en ouders het beste te zoeken, te vinden en uit te voeren. Zet maar aan de straat.Al die collega's moeten maar weer zien of- en hoe ze weer aan het werk kunnen. En iedereen weet: in een nieuwe werkkring heb je altijd een tijdje nodig voordat je optimaal aan de slag bent. Dan heb ik het nog niet eens over rechtspositionele onzekerheden. Nog niet eens over opgebouwde rechten. En al helemaal niet over financiële verplichtingen die ook juffen en meesters zijn aangegaan. Voor het stichten van een gezin. Voor het kopen van een huis. Wat dat betreft zijn wij net mensen. Net echte mensen. En voor die echte mensen van vlees en bloed heb je als werkgever ook een plicht. Een zorgplicht. Wat is dat voor minister die daar op een dergelijke wijze mee omgaat?  Met haar werknemers. Wat zijn dat voor volksvertegenwoordigers die dit voor hun rekening nemen? Voor hun rekening durven nemen?

Nutteloos en zinloos verspilde energie. Energie die op een andere wijze gebruikt kan worden en ingezet moet worden. Hou een onderwijsvernieuwing budgetneutraal. Garandeer opgebouwde rechten. En dan kan iedereen de volle energie gebruiken om Passend Onderwijs echt vorm te geven.

En nu? Ik weet het niet. Ik weet niet of er nog mogelijkheden zijn om de Eerste Kamer in beweging te krijgen. Of er nog mogelijkheden zijn om Het CDA in beweging te krijgen. Het CNV was overduidelijk vertegenwoordigd vandaag. Ik denk dat hier misschien nog een kansje ligt.

En als het moet.... Gaan we weer met 50000 mensen op stap. Naar Het Binnenhof dit keer. Want daar speelt het zich af. Daar zitten de beslissers. En daar moeten we dan ook maar naar toe. Toch?

6 Maart 2012 Amsterdam Arena



5 opmerkingen:

  1. Helaas weet ik precies waarom dit soort dingen gebeuren. En geloof me de ware toedracht is duisterder dan je je voor kan stellen. Dit is pas het begin aangezien het nog velemalen erger zal worden. Ik hoop echter dat ik de totale overname niet meer meemaak. Als je meer wil weten zet dta dna in een reactie ofzo dan zal ik je meer vertellen. Dan zal ik tevens bekend maken wie ik ben maar vanwege de vele vooroordelen doe ik dat niet als iemand er neit voor open staat.

    het is onderdeeel van 1 groot plan

    the new world order

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan het zien als een schaduw regering die achter de schermen totale controle wil en al heel ver is. De verzamelnaam is illuminati. 2 organisaties die daaronder vallen zijn de vrijmetselaars en de bilderbergers. Hun uiteindelijke doel is totale wereldcontrole met bovenaan de elite en onderaan het werkvee. Ze werken met methodes die erg gevaarlijk zijn. Privacy wordt steeds beperkter bijv. waardoor mensne neit beter weten. Als je het met geweld over probeert te nemen komt er altijd opstand. echter als de mensen neit beter weten komt er geen of nauwelijks opstand want mensen weten niet dat het anders kan. Ze zijn al vele genraties bezig maar vooral de laatste jaren gaat het hard. Als je de beelden van 9-11 op youtube kijkt die neit op tv kwamen (ze hebben de media in hun macht) dan kun je duidleijk zien dat er bommen in het wtf afgaan. Aan de manier van instorten kun je ook wel zien dat er iets neit goed zit. vergelijk het met jenga. als je aan 1 kant de stukken weghaalt valt dat bovenste stuk naar de zijkant en neit recht naar beneden. Zo zijn er nog veel meer dingen te vinden. Dus ik moedig je aan er eens wat naar te zoeken. Maar geloof ook njeit alles want sommige dingen zijn wel ver gezocht.

      Verwijderen
  2. http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwe_Wereldorde

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wikipedia is geen betrouwbare bron in dit geval juist omdta iedereen het kan bewerken en de stukjes die mensen over illuminati plaatsen elke keer verwijderd worden. Ik zou er igg eens wat onderzoek naar doen. zelfs als je gelooft dat het complot theorieen zijn is het zeker interessant. Al is het maar om het eens in een ander persepectief te zien.

    BeantwoordenVerwijderen

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...