dinsdag 13 maart 2012

Forbrydelsen... 20 uur lang...

Via een collega in het bezit gekomen van de Deense serie  Forbrydelsen,  in het Engels "The Killing". Een schitterende crimi waarin je twintig afleveringen lang wordt meegezogen in een Whodidit...

Het mooie is dat door de lengte van de serie er volop gelegenheid is om karakterologisch 'los' te gaan. En dat is eigenlijk wel uniek. Zeker voor crimi's, waar al gauw snelle gevolgtrekkingen gevolgd worden door nog snellere acties, zodat in een uurtje bekend is wie de dader is.

In The Killing wordt je uiteraard vaak op het verkeerde been gezet, maar dat geeft niet. Het is juist de karakterologische diepgang die je zo intens mee doet leven. Iemand is niet goed of fout. Iemand is niet zwart of wit. Aanvankelijke sympathie voor een personage kan omslaan in irritatie en later weer in bewondering. Net als in het echte leven.

Boeiend. En twintig uur is lang, heel lang. Dus lang genieten. Donderdag begonnen, nu uit...
En nu heb ik deel twee in het verschiet. Geen twintig afleveringen, maar tien. En deel drie is ook al in de maak. Prachtig.

Ik houd van het lezen van hele dikke boeken, en dientengevolge ook van het kijken naar hele lange films...

En Sarah Lund ( Sofie Gråbøl) is natuurlijk gewoon leuk.

5 DVD's....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...