vrijdag 4 augustus 2017

Dag 12 Mersin - bezoek aan Forum

Zoals ik eerder schreef is het zeewater hier niet zo best. En dat is jammer, want het is hier vet boven de 30 graden. Gecombineerd met een hoge luchtvochtigheid is verkoeling echt nodig. Het zeewater is meer dan dertig graden. Alsof je in bad stapt.

Ebru heeft speciaal voor deze vakantie haar kleedgeld gespaard. In Mersin ligt op drie kwartier rijden een groot winkelcentrum: Forum. En als je van shoppen houdt moet je daar naar toe als je hier zit. Het autoritje is wel even afzien. Kilometers en kilometers door het langgerekte centrum van Mersin waar auto's drie rijen dik van stoplicht naar stoplicht trekken. Ogen voor en achter hebben, maar dat zijn we in inmiddels wel gewend. 

Het parkeren bij Forum is gratis. Op het parkeerdak of in de kelder. En dan loop je naar binnen. We waren er rond een uur of drie. Dus dat is tijd voor de lekkere trek. En dat kwam goed uit. Een verdieping is geheel ingericht als Fastfoodplein. Ontelbare zitjes gegroepeerd rond Burger King, MacDonald, KFC en een aantal Turkse equivalenten die ik niet kende. Heel leuk om met Mert en Ebru, wat echte fastfoodliefhebbers zijn,  een vergelijkend waren onderzoek te doen met de vergelijkbare ketens in Nederland. 

KFC. Daar kwamen we uit. De kip is hetzelfde. De menu's ook. De bijlagen zijn anders. Je krijgt hier standaard een stuk brood bij elk menu. Echt Turks. Het bekende maiskolfje kennen ze hier niet. Mais krijg je als korrels in een bekertje met een lepeltje. Net zoals rijst als je dat wilt. En voor de rest is er weinig verschil. Behalve de prijs. Die is 50% lager dan in NL.

Bij de MacDonald waar Fatma zich aan waagde nog minder verschil. Ook hier brood en wat aangepaste hamburgers. Vanzelfsprekend kennen ze hier geen varkensvleesvarianten, dus geen smokey bacon of hoe dat ook heet in Nederland. Wel dezelfde franse frietjes en de ketchup en de mayonaise krijg je er gewoon bij zonder dat dat extra kost.

Na onze vetbehoefte bevredigd te hebben liepen we het winkelcentrum in. En voor Ebru (en mijzelf) was dit toch wel een waar eldorado. Naast de bekende merkenshops die allemaal bij elkaar zitten heb je hier een enorme hoeveelheid schoenenwinkels en kledingshops. En de prijzen zijn zodanig dat je het gevoel hebt dat het gratis is. Hetgeen natuurlijk niet zo is, zodat ik aan het eind van de dag toch maar even mijn banksaldo checkte om te zien of we niet een te buitenproportioneel gat in het vakantiebudget hadden geslagen. Gelukkig viel het mee zodat onze enige zorg was of het allemaal wel in de auto past op de terugweg naar Nederland. 
En... we gaan nog een keer volgende week. Kijken of ik een leren jasje kan scoren...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...