maandag 1 mei 2017

Mobiel 11

Inmiddels waren er vier kinderen. Sjoerd, Anouk, Ebru en Mert. Dus het concept van de MPV was nog steeds nodig. Vind maar eens een auto waarin je vier kinderen op een verantwoorde manier kunt vervoeren. En dan niet even naar oma of de supermarkt, maar ook op vakantie met caravan. Dus het werd weer een Espace. Nu van de derde generatie. En in Enschede vonden we er een. Bij autobedrijf Sprakel. En het was niet zomaar een Espace, maar een "Grande Espace". Verlengd. Zodat je bij zeven stoelen ook nog een redelijke kofferruimte tot je beschikking had. Het was een mooie. Een zilvergrijze. En het interieur was blauw. Velourachtige bekleding. Echt mooi. Ook had de auto airco. En een trekhaak. En hij was weer tweedehands.
Een noviteit was het geheel digitale dashboard. Geen ronde klokjes meer, maar een led-achtige unit in het midden van de auto.

De auto was groot en comfortabel. De eerste vakantie naar Frankrijk was met caravan en vier kinderen. Mert was een dreumes, Ebru een peuter, Anouk een meiske van negen en Sjoerd was 12 en zou naar het voortgezet onderwijs. We gingen dus met een compleet circus op stap. Inclusief buggy, fietsje, Pampers en nog heel  veel meer. En dat ging prima.

Op een dag wilden we even naar de plaatselijke supermarkt. En na het omdraaien van het sleuteltje gebeurde er niks. De auto weigerde. Op de camping hoog in de Franse bergen. Na een kwartiertje echter deed hij het weer. En bleef het doen. Maar het euvel herhaalde zich daarna regelmatig. De auto was onbetrouwbaar. In de tijd dat Sjoerd in het WKZ lag en ik de halve week van huis was heeft Fatma meerdere keren hulpdiensten moeten inschakelen. Ook de garage wist er blijkbaar geen raad mee.

En, het was wel moeilijk om te onderkennen, maar Sjoerd zou niet meer meerijden. Dat wisten we in december 2009. En om verdere problemen te voorkomen ruilden we de auto in en kochten weer iets anders. Aan jarenlang rijden in een MPV kwam een eind. En de reden was triest. Graag had ik nog steeds plaats geboden aan zes personen. Vanaf 24 februari 2010 waren het er echter vijf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...