zondag 22 maart 2015

Trends

Bij het scrollen door dit, en vorige, blogs stuitte ik steevast op enkele trends die hier in huis hun intrede deden. Afgelopen zomer was de laatste: loombandjes. En die liggen nu met tienduizenden in een mooie vakjeskoffer weg te stoffen in de kast met overige vergankelijkheden.

Het nieuwste is weer een supermarktactie, en wel de moestuintjes van AH.
Ook wij moesten eraan geloven. Een prachtig concept. Je krijgt een doosje. Na eerst voor vijftien euro aan boodschappen te hebben uitgegeven. Dat wel natuurlijk.

Er zijn twintig verschillende. Natuurlijk. Er zit een verzamelelement in. En dat werkt hoor. Ook wij togen opeens voor de grote boodschappen naar de AH. Om maar zoveel mogelijk... En natuurlijk weet ik wel dat ik precies doe wat die snelle AH-jongens al lang weten. 'Ze kopen wel'. Uiteraard.

En dan nog een kweekverzamelbak voor een paar euro. En planten en verzorgen maar.

Dan verschijnen er op een dag wat sprietjes in het bakje. Ohhh en aaahhh. In het logboekje wordt alles genoteerd. En elke dag wordt er gekeken hoe de broccoli en de veldsla zich ontwikkelen.

Dat was een week of wat geleden. Nu is de actie voorbij. En staan op de eetkamertafel gezonde groenten te groeien. En, het was te voorspellen, de belangstelling verflauwt alweer. Want het duurt wel erg lang. En hoe uit een doorgeschoten spriet een broccoli moet groeien is misschien iets wat de verbeeldingskracht nog te boven gaat. En bovendien: echt gek op broccoli zijn ze helemaal niet. Noch op bloemkool, spinazie of worteltjes.

Op de foto de stand van zaken op 22 maart dus.

Haal de natuur in huis...


1 opmerking:

  1. zalig dit berichtje, omdat het zo herkenbaar is... want hier staat er ook zoiets in onze keuken... we hebben wel al enkele sprietjes verplant in een grotere pot...

    BeantwoordenVerwijderen

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...