maandag 23 maart 2015

NMG

Dat is Nederlands Met Gebaren. Bedoeld voor mensen die in meer of mindere mate doof of slechthorend zijn. En die hebben we bij ons op school. En dan wordt van jou als leerkracht verwacht dat je gesproken taal kunt ondersteunen met gebaren. Bij de jongere kinderen wordt dit op school al aangeleerd. En nu waren een aantal collega's aan de beurt om op cursus te gaan. Zo ook ikzelf. En dat valt niet mee. Ondanks het mooie cursusmateriaal met ondersteunende DVD's en een aardige, geduldige docente.

We zullen het zien. Ik vind het knap moeilijk. Maar we gaan ervoor. Twintig wekelijkse lessen van twee klokuren. Met huiswerkopdrachten ook nog. Gevolgd door een examen. Waarvoor men een 5,5 dient te scoren om het certificaat te verkrijgen.

We zijn dus nog wel even bezig. Maar oefening baart spreekwoordelijke kunsten. Aan de wil zal het niet liggen in elk geval.

Life time education

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...