zaterdag 30 augustus 2014

Vroeg

Vandaag al vroeg uit de veren. Voor de zaterdag dan. Nieuwe banden moest ik. En als hard werkend huisvader moet je zulke dingen op zaterdag plannen. In andere tijden hadden we in het onderwijs nog wel eens een ADV-dagje, maar dat is afgeschaft. Helaas.
 En daar zit je dan in de wachtkamer van de lokale bandenboer met de Telegraaf en een kopje koffie uit een kartonnen bekertje. Zaterdagochtend negen uur.
En buiten regent het. 
Dan maar een blogje. Over niks. Want de scholen zijn alweer weken begonnen. En hoe... De verhuizing en de verbouwing zijn achter de rug. Wat rest is een rondslingerende doos, een leger installateurs en andere beoefenaars van een eerlijk ambacht die de punten op de spreekwoordelijke i aan het zetten zijn. Deurtje in de verf, Digibord afstellen, handdoekautomaatjes in de toiletten, allerhande bedradingswerk vanwege een niet functionerende lestijdsignalering en zo nog duizend dingen. Om nog maar niet te spreken van de boekendistributie, het eeuwige geworstel met het nieuwe lesrooster en het zoeken naar dingen die je in het oude gebouw blind kon vinden maar die nu ergens op een plek liggen die je even bent vergeten. Druk, maar wel leuk. 
Intussen hangt de vlag in top. En zijn we klaar voor het passende schooljaar 2014 2015.

Koninklijk nog wel ...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...