zaterdag 9 augustus 2014

Dagje Emmen


Vandaag een dagje op stap geweest naar de dierentuin in Emmen.  Ikzelf was daar al eens een paar keer geweest, de laatste keer alweer 12 jaar geleden of zo, maar Mert en Ebru nog nooit.
Oma ging ook mee. Opa bleef thuis, hij heeft niks met dieren, en Anouk had ook andere bezigheden die ze liet prevaleren.

En zo togen we met een auto vol naar Drente. Op internet had ik na enig speurwerk kortingskaarten bemachtigd, zodat er meer dan tien euro werd bespaard. Toch nog wel 92 euro en 8 euro parkeren en wat er verder allemaal niet bij kwam aan natjes en droogjes. Maar goed. Het is vakantie. Dat zeggen we overigens al vijf weken...

Emmen is een mooie dierentuin waar de dieren niet in hokken zitten, maat waar zoveel mogelijk hun natuurlijke habitat wordt nagebootst. En zo zagen we krokodillen, pythons, haaien, olifanten, leeuwen, tijgers en noem maar op.
Mert weet er veel van. Ebru vindt het heel gezellig en zelf ben ik vooral van de slangen en andere roofdieren. En de apen natuurlijk. Die bavianen met hun ranzige rooie konten en hun lachwekkende gedrag.

Om kwart voor vijf hadden we alles gezien en reden we terug naar Enschede. Opa en Anouk opgehaald en als toetje lekker uit eten naar van der  Valk in Hengelo. En nu zijn we gevloerd. De kindertjes liggen op een oor en de rest is bezig met I MacPhonePad.

Blauwe Slush

Met kleurstof vrees ik

Voor vijf euro konden ze de hele dag ongelimiteerd Slush drinken... Rood, groen, blauw en bruin. dat was met het mooie weer wel een succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...