zaterdag 29 oktober 2011

Kermis 2011

Natuurlijk ontkom je er niet aan. Ook al zou je het willen. Naar de kermis... Twee keer per jaar is er in Enschede kermis. In het Volkspark. En we doen altijd net of onze neus bloedt... In de hoop dat de kinderen er niet over beginnen. IJdele hoop natuurlijk. En donderdag was het dan weer zover. Op de ' eurodag', want dan zijn alle attracties voor een euro. En dat is dan weer een geluk bij een ongeluk.
Van oma scoorden de kinderen een klein zakcentje en vooruit dan maar...

Natuurlijk in de achtbaan. Natuurlijk in het spookhuis. Natuurlijk een suikerspin en natuurlijk gokken. Papa en mama dan. Met die grijpautomaten. Resultaat zie voorgaande blogje.

Ook natuurlijk oliebollen. Zo vet dat de vingers glimmen. En je lippen en de poedersuiker op je broek en jas zit. En mensen kijken. Veel bekenden met hun kroost. Veel collega's ook. En je gaat uiteindelijk helemaal op in de kakafonie van licht en geluid.

De laatste keer met Sjoerd liep hij met de vingers in zijn oren rond. Ineengedoken. Hij was toen nog niet ziek. Geen leukemie tenminste. Wel ASS... Toch zijn we er ook met hem best vaak geweest en hij vond het meestal wel leuk. Soms niet. Dan werd het hem teveel.

Uiteindelijk loop je weer terug naar de auto. Bepakt en bezakt. Met knuffels, zuurstok, suikerspin en megalollie. En toch weer veel meer euro's armer dan de bedoeling was. Ik denk dat ze dat gewoon bedoelen met 'eurodag'....


Gok- en eetlust



1 opmerking:

  1. Je hoeft niet alleen ASS te hebben om slecht tegen veel geluid te kunnen. Je kan ook gewoon een ouwe gek zijn. (ha,ha)

    BeantwoordenVerwijderen

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...