donderdag 30 maart 2017

Stank voor dank?

Op de site van de NOS is via een kaart te zien hoe Nederland per stembureau heeft gestemd. Natuurlijk even proberen. Beetje knullig: op de iPhone werkt het maar mondjesmaat, dus maar even de computer aangezet. Op de foto een mooie weergave van alle stembureaus in Enschede.

Het beeld is best heftig. In veel oudere buurten is de PVV de grootste partij geworden. En zelfs in de minder oude wijken,  ook een stembureau in de wijk waar ik woon. Enschede is altijd een ''rooie' gemeente geweest met een hoog voorzieningenniveau in juist die wijken. Heel veel geld naar stadsvernieuwing. Veel aandacht voor bewonersparticipatie in de wijken. Heel veel geld ook naar brede scholen, wijk-en buurtcentra en andere kleinschaliger initiatieven en voorzieningen.  Enschede kent ook een Vogelaar-wijk. Veel geld dus ook vanuit Den haag naar deze buurt die de laatste jaren helemaal is gerenoveerd en opnieuw is vormgegeven.

En dan toch juist in deze wijken een stem voor Wilders. Eigenlijk verbaast het me ook niet. Maar het stemt treurig. Wat wil men in godsnaam nog meer? Wat verwacht men te bereiken met een stem op Wilders? Buitenlanders eruit? Migranten niet meer toelaten? Ontwikkelingshulp stopzetten? Irreëel en getuigend van een haast naïeve wereldvreemdheid.

Ik kan me voorstellen dat ze bij de PvdA te maken hebben met totale verbijstering. Geen enkel stembureau kleurt rood... Stank voor dank. Toch?

Slechts een stembureau kleurt groen. CDA. Maar dat is in de wijk waar een grote groep Syrisch-orthodoxe mensen woont. Duidelijk waar die op stemmen dus.


Trump. Brexit. Enschede. Het volk heeft gesproken. Dat wel. En daar moeten we het dan maar mee doen.

Bron: www.nos.nl




1 opmerking:

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...