zondag 12 oktober 2014

Sjoerd

Zo rond deze tijd gaan de herinneringen vaak terug naar oktober 2009. Nu alweer vijf jaar geleden.
Sjoerd was genezen verklaard en sukkelde de tijd een beetje weg met computeren en gamen. Hij moest naar school, maar dat schoot nog niet echt op. Het kostte hem moeite om zijn aandacht weer te richten. Natuurlijk zat er wel een stijgende lijn in. Een leuke bijkomstigheid was een verlaat cadeautje wat hij kreeg van de Stichting Kukelekuusjes van Corne. Een LCD-TV. Op de foto ziet hij er nog patent uit. De leukemie was nog niet teruggekeerd en Sjoerd zat redelijk goed in zijn vel. Pas rond zijn verjaardag op 16 oktober en de weken daarna ging het weer wat minder met hem. Op 18 november kregen we te horen dat de leukemie was teruggekeerd.

Ons leven was weer een beetje tot rust gekomen. We waren allemaal weer aan het werk en we dachten dat we het ergste achter de rug hadden. Mooi niet dus. Maar dat wisten we toen nog niet.

Aanstaande donderdag zou Sjoerd 19 jaar geworden zijn. Ik kan me er niks bij voorstellen. Bijna volwassen. Voor de wet zelfs echt. Wat zou hij gedaan hebben? Diploma gehaald? Of reeds actief op de arbeidsmarkt? Of nog steeds met vallen en opstaan worstelen met zijn handicaps... We zullen het nooit weten. Feit is dat deze prachtige jongen niet meer bij ons is. Behalve in onze gedachten. En daar zal hij ook blijven. Zo lang ik leef.

4 oktober 2010




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...