dinsdag 21 augustus 2012

Delta-expo Neeltje Jans

Vandaag een echt leuk en interessant dagje gehad naar het voormalige werkeiland Neeltje Jans bij de stormvloedkering in de Oosterschelde. Het werkeiland is omgetoverd tot een expositiegebied over de Delta-werken. En vooruit... een klein beetje tot pretpark, want de kindertjes moeten ook wat. Dus naast interessante tentoonstellingen over de watersnoodramp en de daarop volgende Deltawerken was er natuurlijk een speeltuin, zeeleeuwenshow en nog enkele voor mij overbodige toestanden. Voor Mert en Ebru niet natuurlijk, die genoten er wel van.

Hoogtepunt voor mij was het betreden van de stormvloedkering. Tussen de eerste twee pijlers van de middelste dam, het zijn er drie, was in de holle ruimte van het wegdek een expositieruimte aangebracht. Ook kon je op de stormvloedkering met eigen ogen de enorme schuiven zien die bij extreem hoog water kunnen sluiten. Het water dondert echt met geweld door de openingen heen. Ik was onder de indruk. "Waar een klein land groot in kan zijn" leerden we vroeger op school... En dat klopt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...