zondag 15 januari 2012

De thuisapotheek

Aanbevelenswaardig. Na mijn operatie in 2008 ben ik veroordeeld tot het levenslang slikken van een aantal pilletjes per dag. Eigenlijk een zakje en een tabletje. Dat valt nog wel mee, aangezien de eerste maanden na de oparatie een arsenaal aan pillen en poeders op het dagmenu stond.

Toch werd ik altijd weer overvallen door het feit dat de pilletjes op waren. Bellen met de apotheek of huisarts. In de auto ophalen etc etc. Regelmatig schoten er dan een paar dagen medicijngebruik bij in. Nu zal ik daar niet direct aan overlijden, maar enige continuiteit is prettig. Juist bij medicijngebruik.

Een advertentie van de thuisapotheek bood uitkomst. Eenmaal je gegevens doorgeven en zij bezorgen keurig netjes de benodigde medicatie aan huis. Gratis en voor niks. Geen omkijken naar. Ze zorgen voor herhalingsrecepten en het enige wat je hoeft te doen is de deur te openen voor de man of vrouw van TNT-Post.

Zaterdag stond ze er weer. Doosje in de hand. " Alstublieft. Uw bestelling". Hetgeen Fatma die de deur opende de reactie ontlokte:" Nicooo... Wat heb je nu weer gekocht..."

Slechts een beetje gezondheid dus.

Gemak dient de mens

2 opmerkingen:

  1. Dat klopt! Het was echt een spontane reactie! Het was wel leuk om jou gezichtsuitdrukking te zien!
    Zehra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar de huisarts zal de medicatie toch ook moeten volgen want misschien heb je wel andere medicatie nodig of een meer of mindere dosis van iets. Of wordt dat ook allemaal geregeld?

    BeantwoordenVerwijderen

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...