maandag 4 mei 2015

Us heit syn jierdei

Niet vandaag, maar gisteren was de verjaardag van mijn vader. Hij is 86 jaar geworden en we vierden het bij ons thuis met zijn kinderen, kleinkinderen en familie.

Het was gezellig. Natuurlijk viel de geplande buitenmaaltijd in het water. Zoals vaker als wij hier thuis iets organiseren. Maar onder het zonnenscherm wat dienst deed als regenscherm is het ook goed braaien. En natuurlijk gaat er dan meer mis. De afvoer in de keuken raakte verstopt. Zodat de vaatwasser niet meer functioneerde en alle vette bende zich opstapelde voor latere verwerking. En dat ging ook wel goed. Er ontstonden echt mooie stapels. Echt een kleurrijk genot voor het oog. In 3D zelfs. Maar het kwam goed. Toen de visite weg was even de boel ontstopt en voilla: in een uurtje tijds verdween de bende als sneeuw voor de zon dankzij de belangeloze inzet van alle gezinsleden.

Dit was de 86ste verjaardag van pa. Hij heeft er van genoten op zijn manier. Helaas speelt de voortschrijdende Alzheimer hem steeds meer parten, evenals zijn steeds slechter wordende gehoor. En de gebraaide stukjes vlees waren te hard voor zijn kunstgebit. Maar desondanks ging hij met een goed gevoel naar huis vertelde mijn moeder. En dat is fijn om te horen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rijen…

 … Bij de Bulgaarse grens 2 uren in de rij, bij de Servische grens twee uren en bij de Hongaarse grens 4,5 uur. Orban wil geen vreemdelingen...